top of page
Αναζήτηση

Δυο λόγια για το Γάνεμα


Το Γάνεμα, η ξεχωριστή παραλία στα νοτιοδυτικά του νησιού, χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιοχή Natura, έχει γίνει κεντρικό θέμα στις συζητήσεις γύρω από το μέλλον των παραλιών στη Σέριφο. Το τι θα συμβεί σε αυτή την πανέμορφη παραλία είναι ίσως πρόκριμα για το ύφος του νησιού.

Πολλές οι φωνές και οι απόψεις ένθεν και ένθεν. Απόψεις που συνδέουν την ανάπτυξη με ότι έχουν δει να συμβαίνει σε άλλα νησιά, και απόψεις που θέλουν τη Σέριφο να παραμένει Σέριφος. Να διατηρήσει τη μοναδική της ομορφιά και να αναπτυχθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, στα ήθη και έθιμα και δίνοντας, στους ανθρώπους της, τις δυνατότητες να ζήσουν ποιοτικά όλο το χρόνο, αναπτύσσοντας δραστηριότητες γύρω από εκλεκτά αγροτικά προϊόντα και από τον εναλλακτικό τουρισμό, αξιοποιώντας την πλούσια ιστορία της. Με άλλα λόγια να δoθεί έμφαση σε αυτό που ήδη την κάνει να ξεχωρίζει και να προσελκύει τον επισκέπτη.

Οι δράσεις που αναλαμβάνουμε έχουν αποκλειστικό στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερίφου σε συνέργεια με την τοπική κοινωνία.

Υποστηρίζουμε εκείνες τις ενέργειες που βελτιώνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού, εφόσον συμβαδίζουν με τις αρχές της αειφορίας και είναι σύννομες.

Με αυτό το ενδιαφέρον -μέλημα σαν σύλλογος προσφύγαμε δικαστικά, με αίτηση ακύρωσης οικοδομικών εργασιών και ''άτακτων'' τακτοποιήσεων στην περιοχή του Γανέματος, λόγω διαπιστωμένων πολλαπλών παρανομιών, με κύρια εκείνη της καταπάτησης του αιγιαλού.

Ο αγώνας για να προστατευθεί γενικά το νησί από όποια σταδιακή οικοπεδοποίηση και μη νόμιμη εκμετάλλευση και ειδικότερα μία από τις ομορφότερες περιοχές του, το Γάνεμα, είναι αυτονόητος για το Σύλλογο μας και σίγουρα μακροχρόνιος.

Για αυτό και καλούμε τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού, να εκφράσουν το εύλογο ενδιαφέρον τους και να δραστηριοποιηθούν θαρραλέα μαζί μας, για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και του μοναδικού «άγριου» τοπίου της Σερίφου, όσο και για την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης. Επισκεφθείτε το site και γίνετε μέλη του συλλόγου μας.

470 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Για τη Χώρα

Η μοναδικής ομορφιάς Χώρα, τα καλοκαίρια γίνεται δικαίως πόλος έλξης επισκεπτών και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος πληθαίνουν δυσχεραίνοντας μερικές φορές τη ζωή των κατοίκων του οικισμού.

Ετήσια γενική συνέλευση και κοπή πίτας 2022

Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε διαδικτυακά στις 3 Φεβρουαρίου και αποφάσισε συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα να συγκληθεί Γενική Συνέλευση (άρθρο 6) και κοπή πίτας την Κυριακή 20 Φεβρουαρί

bottom of page