top of page

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την επωνυμία "Εταιρεία Φίλων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, Η Σέριφος", με έδρα τη Σέριφο έχει το παρακάτω Διοικητικό Συμβούλιο:

Ελευθερία Ψαρρού

Πρόεδρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έχοντας και από τους δύο γονείς καταγωγή από τη Σέριφο.

Πήγε σχολείο στο Μαράσλειο και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, την κέρδισε ο χώρος του marketing και της επικοινωνίας, όπου και εργάστηκε σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες.

Η μεγάλη της  αγάπη για την Σέριφο και τους ανθρώπους της, την οδήγησαν στην δραστηριοποίηση της, ώστε το νησί να αναπτυχθεί με τρόπο βιώσιμο, με σεβασμό στις παραδόσεις του και στο φυσικό κάλλος.

Ζει αρκετό χρόνο στο νησί της και έχει σπίτι στην Χώρα.

Δημήτρης Σταθόπουλος

Αντιπρόεδρος

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος είναι απόφοιτος ΕΜΠ μηχανολόγος μηχανικός και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kellogg School of Management στις ΗΠΑ.

Σήμερα είναι τελειόφοιτος του ΔΠΜΣ μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Μνημείων, Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική.

Έχει ιδρύσει την εταιρεία ARDH IKE στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος με κύριο αντικείμενο την αναστήλωση, αποκατάσταση και αξιοποίηση κτιρίων με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσω της ίδιας εταιρίας δραστηριοποιείται επίσης στην τουριστική φιλοξενία με μικρού και μεσαίου μεγέθους καταλύματα στην Αθήνα, την κεντρική Ελλάδα και νησιά. Ο Δημήτρης είναι επίσης ιδρυτής του Fokianos Sports Park που προσφέρει συνδυαστικά άθληση και ψυχαγωγία στο κέντρο της Αθήνας. Διατηρεί εξοχική κατοικία στην αγαπημένη του Σέριφο από το 2001.

Κατερίνα Καλούδη

Γραμματέας

Η Κατερίνα Καλούδη έχει πτυχίο στα Μαθηματικά και τις Καλές Τέχνες από το Hamilton College της Νέας Υόρκης στην Αμερική.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο όπου απέκτησε Master στην Φωτογραφία στο Royal College of Art.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες και βιομηχανίες στην Ελλάδα μέσα από την ιδιότητα της ως φωτογράφου και έχει στο ενεργητικό της πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεγάλες θεματικές ενότητες των φωτογραφικών της έργων σχετίζονται με τα κυκλαδικά τοπία, την θάλασσα και τις παραδόσεις.

Η Κατερίνα έχει σπίτι στην Σέριφο που υπεραγαπά από το 2001.

Νίκος Κοκολιός

Ταμίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1956 και είναι έγγαμος και πατέρας δύο θυγατέρων.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) από το 1980, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (MSc) από το City University στο Λονδίνο και μετεκπαιδεύσεις σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Σιδηροδρομική στο Βέλγιο και στις ΗΠΑ.

Έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα [Μετρό Αθήνας, Μετρό Θεσσαλονίκης, Εγνατία Οδός, Ολυμπία Οδός (Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος - Πάτρα), Σιδηροδρομικά Έργα του ΟΣΕ, Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), Ολυμπιακά Έργα (Κωπηλατοδρόμιο Σκοινιά), κλπ.) και το εξωτερικό (Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Νιγηρία, Καμερούν, κλπ.) και έχει επίσης εκπονήσει μελέτες ιδιωτικών έργων (κατοικίες, υπόγειοι χώροι στάθμευσης, κλπ.).

Από τον Απρίλιο 2018 εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας έργου τριάντα πέντε (35) συμβούλων - μηχανικών στο έργο «Τεχνικός Σύμβουλος Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης».

Στον ελεύθερο χρόνο του τού αρέσουν τα ταξίδια, η μουσική, το διάβασμα, το τένις και ... η  Σέριφος.

Νινέτα Ζαφειράτου

Μέλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα ,έχει κάνει σπουδές πληροφορικής και έχει  εργαστεί  στον τομέα πληροφορικής αρχικά και μεταγενέστερα ( σε μια στροφή της καριέρας της ) στον χώρο των πωλήσεων σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εταιριών.
Αγαπάει πολύ την Σέριφο την οποία πρωτογνώρισε  το 1982 και έκτοτε φροντίζει να περνά στο νησί  όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Το σπίτι της βρίσκεται στο Μέγα Λιβάδι.

Άννα Σκιαδά

Μέλος

Αρχιτέκτων - Μηχανικός της Ecole Spéciale d’Architecture, DESA-PARIS. Από τη θέση της ως υπεύθυνης εκπόνησης μελετών διαμορφώσεων ελεύθερων χώρων και επιβλέπουσας κατασκευής στο Δήμο Αθήνας, επί σειρά ετών, έχει αναμορφώσει πλήθος πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων.

Ξεχωρίζουν οι αναμορφώσεις στις πλατείες Δουρούτη και Αυδή του Παλιού Μεταξουργείου για τις οποίες διακρίθηκε  στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για «Αστικούς Υπαίθριους Χώρους» στη Βαρκελώνη (2002).

Από το 2005 επιμελήθηκε πολλές αρχιτεκτονικές εκθέσεις και αφιερώματα στο Μουσείο Μπενάκη, της  οδού Πειραιώς, ξεκινώντας με τον παγκοσμίου φήμης Μεξικανό αρχιτέκτονα Luis Barragan. Το 2012 ήταν συνεπιμελήτρια της έκθεσης «MadeinAthens», στο Ελληνικό Περίπτερο, στη Βενετία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 13η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής,  Biennale, στην Ιταλία.

Γνώρισε την Σέριφο και ασχολήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί και μέσω της θέσης της ως δημοτικής συμβούλου από το 2014 έως το 2019.

Από το καλοκαίρι του 2015 με προσωπική της πρωτοβουλία, άνοιξε τον μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο δημοτικό ξενώνα ΠΕΡΣΕΑ, στο Λιβάδι Σερίφου όπου και επιμελήθηκε τις εκθέσεις: «Καλοκαίρι στον ΠΕΡΣΕΑ» (2015), «Αιώνιες Στοές» (2016), «Μνήμες διαχρονικές, Πορείες-Διαδρομές» (2017), «Σε Στέρφα γη. Αρχιτεκτονικές ερμηνείες στο νησί της Σερίφου» (2019)

Από το Νοέμβριο 2019 είναι Υπεύθυνη Τομέα Τεχνικών Έργων στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Δήμου

Αθηναίων Α.Ε.

Δάφνη Ζαρμπή

Μέλος

Η Δάφνη Ζαρμπή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, και απασχολείται ως νομικός και διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή κατασκευαστική και αναπτυξιακή ακινήτων εταιρεία ΔΑΚΩΝ Α.Ε. 

Έχει συνδράμει πολλές φορές στο παρελθόν στους αγώνες  του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού με μεγαλύτερη επιτυχία την αποτροπή διαμόρφωσης δρόμου επί της παραλίας στα Λειβαδάκια και τη διατήρησή της στην αρχική αμμώδη της μορφή.

Διατηρεί εξοχικό στη Σέριφο που αγαπά από το 1993 και είναι υπέρμαχος της διατήρησης της αυθεντικότητας και της καλαισθησίας του νησιού.

bottom of page