top of page

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την επωνυμία "Εταιρεία Φίλων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, Η Σέριφος", με έδρα τη Σέριφο έχει το παρακάτω Διοικητικό Συμβούλιο:

Νίκος Χαιρέτας

Πρόεδρος

Ο Νίκος Χαιρέτας αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Illinois Institute of Technology, στις ΗΠΑ.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Τοπογράφος Μηχανικός με ιδιωτικά έργα και ως συνεργάτης του Γραφείου Δοξιάδη.
Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες όπως Yamaha, Carrefour, Γρ. Σαράντης και ΔΕΛΤΑ.
Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρίες Κ. Θεοδωρίδης Α.Ε. (Θυγατρική Γρ. Σαράντης), ΠΑΕΓΑΕ Α.Ε. (Θυγατρική Εθνικής Τράπεζας) και ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
Το 2005 ίδρυσε την εταιρία NOVITRON A.E., για τη διανομή των λιπαντικών της ExxonMobil στην Ελλάδα.
Η αγάπη του για τη Σέριφο ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια όταν και έχτισε το σπίτι του στο Μέγα Λιβάδι. Σήμερα είναι δημότης Σερίφου και ενεργό μέλος στο σύλλογο Φίλων Σερίφου. Επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία όλο το χρόνο το αγαπημένο του νησί και συμμετέχει με πάθος στα κοινά του τόπου.

Ελευθερία Ψαρρού

Αντιπρόεδρος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έχοντας και από τους δύο γονείς καταγωγή από τη Σέριφο.

Πήγε σχολείο στο Μαράσλειο και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, την κέρδισε ο χώρος του marketing και της επικοινωνίας, όπου και εργάστηκε σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες.

Η μεγάλη της  αγάπη για την Σέριφο και τους ανθρώπους της, την οδήγησαν στην δραστηριοποίηση της, ώστε το νησί να αναπτυχθεί με τρόπο βιώσιμο, με σεβασμό στις παραδόσεις του και στο φυσικό κάλλος.

Ζει αρκετό χρόνο στο νησί της και έχει σπίτι στην Χώρα.

Ειρήνη Κατίνου

Ταμίας

Η Ειρήνη έζησε τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων στη Σέριφο, την οποία και θεώρησε τόπο της. Διατηρεί σπίτι στη Σέριφο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία και τα θέματα του νησιού.
 

Αλέξανδρος Χατζηνικολάου

Γραμματέας

H σχέση του Αλέξανδρου με την Σέριφο διαμορφώνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 70 - καταγωγή, οικογένεια, κοινωνικές σχέσεις.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάζεται στον τομέα του marketing.
Tα ενδιαφέροντα του αφορούν στα θέματα του περιβάλλοντος, της αρχιτεκτονικής και της λογοτεχνίας.
Συμμετέχει στην προσπάθεια του συλλόγου για να συνεισφέρει στην προστασία του νησιωτικού τοπίου και σαν υποχρέωση απέναντι σε ένα τόπο που του έχει προσφέρει βιωματικές εμπειρίες.

 

Δάφνη Ζαρμπή

Μέλος

Η Δάφνη Ζαρμπή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, και απασχολείται ως νομικός και διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή κατασκευαστική και αναπτυξιακή ακινήτων εταιρεία ΔΑΚΩΝ Α.Ε. 

Έχει συνδράμει πολλές φορές στο παρελθόν στους αγώνες  του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος του νησιού με μεγαλύτερη επιτυχία την αποτροπή διαμόρφωσης δρόμου επί της παραλίας στα Λειβαδάκια και τη διατήρησή της στην αρχική αμμώδη της μορφή.

Διατηρεί εξοχικό στη Σέριφο που αγαπά από το 1993 και είναι υπέρμαχος της διατήρησης της αυθεντικότητας και της καλαισθησίας του νησιού.

Κατερίνα Παπαθωμά

Μέλος

Η Κατερίνα Παπαθωμά είναι Χημικός του ΕΚΠΑ με Δίπλωμα Φαρμακευτικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, στην Ελβετία και εκτεταμένη εμπειρία ως Διευθύντρια επί των Επιστημονικών και Ιατρικών Υποθέσεων.
Έχει εμπειρία διοίκησης διεθνών ομάδων και λειτουργιών, δεδομένου ότι κατείχε διεθνείς ηγετικές θέσεις .
Από τον Ιανουάριο 2019, είναι Founder & Managing Consultant στην KPCH Consultants PC, παρέχοντας υποστήριξη σε όλους τους τομείς εξειδίκευσής της και ιδιαίτερα στην φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη, τις Ιατρικές Υποθέσεις, και τις Κανονιστικές Υποθέσεις.
Είναι Certified Business Coach & Mentor, Business Advisor και δραστηριοποιείται παρέχοντας coaching και mentoring σε νεοφυείς ομάδες (startups) στον τομέα της υγείας
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΜΕΛ (Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδας) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Hellenic Biocluster (HBIO).
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Ιατρικής στο διάστημα 2011-2016.
H Σέριφος είναι το νησί που αγάπησε στα νεανικά της χρόνια και έχει σπίτι στην περιοχή Γάνεμα.

Δημήτρης Σταθόπουλος

Μέλος

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος είναι απόφοιτος ΕΜΠ μηχανολόγος μηχανικός και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kellogg School of Management στις ΗΠΑ.

Σήμερα είναι τελειόφοιτος του ΔΠΜΣ μεταπτυχιακού προγράμματος στην Διαχείριση Μνημείων, Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική.

Έχει ιδρύσει την εταιρεία ARDH IKE στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος με κύριο αντικείμενο την αναστήλωση, αποκατάσταση και αξιοποίηση κτιρίων με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσω της ίδιας εταιρίας δραστηριοποιείται επίσης στην τουριστική φιλοξενία με μικρού και μεσαίου μεγέθους καταλύματα στην Αθήνα, την κεντρική Ελλάδα και νησιά. Ο Δημήτρης είναι επίσης ιδρυτής του Fokianos Sports Park που προσφέρει συνδυαστικά άθληση και ψυχαγωγία στο κέντρο της Αθήνας. Διατηρεί εξοχική κατοικία στην αγαπημένη του Σέριφο από το 2001.

 

bottom of page